топлофикация„Топлофикация"-София е с ново ръководство, съобщи БНР. В Съвета на директорите на дружеството бяха назначени Стоян Цветанов, Васко Павлов и Любен Параланов. Столичните общински съветници освободиха Петко Милевски и Любка Георгиева. Двамата, обаче, не са освободени от отговорност.

Стоян Цветанов е заемал длъжността заместник изпълнителен директор по финансовата дейност на "Топлофикация"-София, а Васко Павлов е бил началник на отдел "Реконструкция и модернизация". Любен Параланов е бивш началник отдел "Околна среда" в Марица-Изток-1.

Отговорност за назначаването им съвета на директорите поеха общинските съветници на ГЕРБ. Съветникът от групата Орлин Алексиев заяви, че са били разгледани над 15 кандидатури.

През последните 6 месеца "Топлофикация"- София е управлявана от нелегитимен Съвет на директорите, подчерта Владимир Кисьов от СДС. Той припомни, че Петко Милевски е бил назначен за изпълнителен директор на дружеството, тъй като никой не е искал да заеме тази длъжност.

Срещу назначаването на новия съвет на директорите на "Топлофикация"-София бяха общинските съветници от БСП. Председателят им Жельо Бойчев коментира: "Имам всички основания да считам, че съдбата на това дружество няма да бъде никак лека, попадайки в ръцете на такъв собственик, какъвто се явяваме ние днес, с нашите разговори, с нашите дебати".