"Промяната в София не е в лицето на Мая Манолова, тъй като тя е кандидатът на задкулисието, зад чийто гръб стои екипът на Орешарски." С такова обвинение излязоха на брифинг от ГЕРБ София.

Според председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева на кампанията, която води Мая Манолова отвлича вниманието от дневния ред на града ни.

Едрева обвини Манолова, че си измисля провокации, като тактика за местните избори. "ние няма да допуснем да бъдем включени в поредния сценарии на задкулисието", увери Едрева.

Според председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков кампанията е "театър на абсурда". Тя се развива по три линии или три кампании, като само първата е тази, която Мая Манолова обявява за позитивна.

Втората кампания, която наблюдаваме, е кампания на фалшивите новини, поднесени по драматичен начин, и категорично неверни. Герджиков се позова на част от неверните твърдения на Манолова, сред които "лошата задлъжнялост на Столична община", "поръчката за почистване". Той увери, че следващият кмет ще одобрява протоколите за обществените поръчки.

Третата кампания според Герджиков е линията "аз съм жертва". На него това му напомня на "страхуват ли ви ГЕРБ". Той даде пример за, според него "акции" на Манолова като причакване пред фризьорски салон, натиск на медицинската сестра, катастрофа. Докъде ще стигне тази кампания, запита шефът на СОС. "Това са манипулации, бягство от темите, които интересуват града и гражданите. Нищо друго, защото това не е политика, а безскрупулна борба за власт", ядоса се Герджиков.