Възстановяват движението в тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" около 15 часа днес, съобщиха от Министерския съвет.

Жена загина по нелеп начин в тунела "Ечемишка"
Обновена

Жена загина по нелеп начин в тунела "Ечемишка"

Осветително тяло е паднало върху автомобил

След приключването на следствените действия в тунел "Ечемишка" и работата на специално назначената от АПИ експертна комисия, която излезе с техническото решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност, започна демонтиране на старата осветителна конструкция при 24-часов режим на работа.

Пускат движението по Ечемишка

Пускат движението по Ечемишка

Предстои тунелът да бъде основно почистен

Премахнати са 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Всички дейности са изпълнение съгласно представения в АПИ проект от "Автомагистрали" ЕАД, който е съгласуван от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Работата в тунелa „Ечемишка“ продължава при 24-часова мобилизация

Работата в тунелa „Ечемишка“ продължава при 24-часова мобилизация

Има обходен маршрут

Премиерът Огнян Герджиков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и членовете на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" ще присъстват на отварянето на движението през тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". Двупосочното преминаване на моторните превозни средства през тунела ще бъде възстановено в 15 часа.

Припомняме, при трагичен инцидент на 5 февруари, лампа падна върху автомобил и загина жена. Тунелът беше затворен за проверка и спешен ремонт на осветителните тела.