Помощ от държавата ще търси Професионална гимназия по битова техника в Пловдив заради падналата вчера изолация, съобщи Нова телевизия.

Гаранцията на санирането, която е била 60 месеца, вече е изтекла. Затова ръководството на училището ще търси помощ от образователното министерство.

Очаква се учениците да се върнат в клас, след като вчера бяха евакуирани след инцидента.

Пред bTV директорът на училището Гергана Георгиева заяви, че инцидентът няма да спре учебните занятия през оставащите дни до края на учебната година.

"Децата, учителите, служителите ще работят и ще учат и ще приключим учебната година", категорична е тя.

Срути се част от изолацията на гимназия в Пловдив

Срути се част от изолацията на гимназия в Пловдив

Няма пострадали, децата са изведени от сградата

По думите ѝ вчера не е имало паника и извеждането на 250-те деца от първа смяна от сградата е протекло спокойно. Мястото, където са паднали парчетата, е с ограничен достъп, като според дошлите на място пожарникари няма опасност от нови инциденти.

Георгиева отбеляза, че вероятно дъждовете са причина за разпадането на изолацията. "Предстои оглед на вещо лице от застрахователя, среща с фирмата, извършила ремонта и с инвеститорския контрол", обясни тя.

След ще стане ясно дали училището ще може да се справи със случилото се с помощта на делегирания си бюджет, или ще се наложи да търси помощ от МОН.

Припомняме, че вчера се струти част от изолацията на професионалната гимназия в Пловдив. При инцидента нямаше пострадали.