Столичният инспекторат е съставил актове на фирми, извършващи строителна дейност на бул. „Цариградско шосе", информираха от пресцентъра на софийска община.

До момента множество актове за административно нарушение са съставени на фирмите „Терна" АД ( главен изпълнител на „ Карфур България" АД „ ), „Контракт сити„ ООД , „Щрабаг„ ЕАД и „Фиоре индъстрийз" ЕООД , извършващи строителни дейности на бул. „Цариградско шосе" 111- 113.

Инспекторите са констатирали, че трите фирми системно нарушават наредбата за организация на движението на територията на Столична община, Наредбата за опазване на обществения ред и за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците, както и Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на СО.

Проверките на Столичния инспекторат се извършват по текущ контрол и по сигнали на граждани, напомнят от Общината.

На място длъжностните лица са установили нарушения, които се изразяват в унищожаване на зелената растителност в общински имоти, разрушаване на уличните платна и тротоарите около строителните обекти, замърсяване на прилежащата територия, неизпълнение на плана за безопасност и здраве в частта автомивка и ограда, вдигане на шум и др.

Софиянци могат да подават сигнали за нарушения на телефон 987 55 55.