В горските стопанства никога не е имало бронирани коли или джипове. Това заяви пред журналисти в парламента земеделския министър в оставка Десислава Танева.

Тя коментира казуса с предоставените на НСО джипове от горските стопанства. По думите й возилата на горските наистина са били предоставяни на други служби, но не може да става дума в случая за специализирана бронирана техника.

"Ние сме давали на други служби, които са свързани с охраната и сигурността на страната. Нито е първи случай, нито е единствен", посочи Танева.

Борисов обеща да звъни на Путин за бронирана лада "Нива"

Борисов обеща да звъни на Путин за бронирана лада "Нива"

Той напомни, че имал няколко смъртни присъди от международни босове, които залавял

Танева подчерта, че министерството й е едно най-големите и изтъкна, че не бива да се забравя, че 74% от територията на страната е държавна и се управлява от държавни горски стопанства.

По думите й през последните години резултатите на горските стопанства са много добри и са реализирали над 25 млн. лв. приход.

По думите на министър Танева през 2015 г. те са работили за покриването на загубата от 9 млн. лв. на Южноцентрално държавно предприятие от КТБ. Тя подчерта, че след това вече се работи в посока инвестиции на средствата на горските стопанства.

"Имаме построени много пътища. Ние направихме и просеките за охрана и долу на турската граница и Македония и Сърбия с цел улеснение", припомни министър Танева.