Дни след като 80-годишният Асен Канджев от село Церово бе принуден да си продаде магарето, за да плати глоба, наложена му от местното горско стопанство, горските се коригираха. Оказа се, че той е бил глобен неправомерно заради отсеченото дърво от собствената му градина, съобщи БНР.

Това показва проверката на експерти от Югозападното държавно предприятие. На горските, съставили актовете, ще бъде наложено дисциплинарно наказание. Възрастният човек ще бъде обезщетен.

80-годишният стопанин получи два акта затова, че е отсякъл изгнил дъб от собствената си градина. Първият документ е за това, че го е отсякъл без разрешение. Вторият - защото е превозил до дома си изсъхналата дървесина без разрешение.

Наложи се възрастният човек да продаде магарето си, за да си плати своя дълг към държавата. Проверката открила, че горският е излъгал за някои от фактите и е съставил некоректно и необективно актовете. Затова ще се наложи да дава писмени обяснения и ще получи наказание. Отговорност ще понесе и неговият директор, защото не е проверил обстоятелствата.

Асен Канчев ще бъде възмезден по начин, предложен от него като от Югозападното предприятие са готови да му закупят и магаре, ако пожелае.