Общинският съветник и бивш кандидат за кмет на София Антон Хекимян гледа приказния сюжет на приказката "Вълкът и червената шапчица".

Така аткрактивно и художествено бившият журналист попита какво се случва с незаконните сгради около язовир "Искър" и какво прави Столична община по въпроса с тяхното събаряне. Днес БТА съобщи, че след жалба на фирма в Пернишки съд събарянето на постройките на Румен Гайтански е блокирано, докато не мине и това съдебно дело. То не засяга самите строежи и разрешенията за тях, а е следствие от търговски спор между частни лица. 

В цялата ситуация обаче Антон Хекимян не може да се ориентира в приказните герои - кой е Червената шапчица, евентуално според тълкуването му - Васил Терзиев, и кой е Вълка - по линията на прякора явно Румен Гайтански. 

Не може общественият интерес да бъде нарушен по толкова брутален начин - доверчив или сговорчив е кметът Васил Терзиев за това, че Румен Гайтански-Вълка ще събори незаконните си постройки край язовир "Искър", запита Хекимян явно неможейки да се ориентира между съдебните процедури и какво е шиканиране на процеса. 

По думите му Терзиев е погубил 3-годишен труд на бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и всичките безкрайни съдебни битки, които са проведени тези дела да бъдат спечелени. Постройките на Румен Гайтански са незаконни и трябва да бъдат съборени, защото липсват каквото и да било книжа за строителство, посочи Хекимян.

"Терзиев си направи една хубава PR акция, събори 12 керемиди и спря до момента, в който в средата на април месец каза, че се е разбрал с господин Гайтански, който сам трябва да събори незаконните постройки", изтъкна Антон Хекимян.

Според него кметът на София трудно ще намери документи, с които да докаже какво обещание е получено от Румен Гайтански, има ли план график за доброволното събаряне на сградите, къде е бил контролът от страна на общината дали сградите са били събаряни.

Всички тези въпроси ще тежат на врата като воденичен камък на кмета на София Васил Терзиев, категоричен бе Антон Хекимян.

Припомняме, че Окръжният съд в Перник спря премахването на незаконните постройки край брега на язовир "Искър", принадлежащи на Румен Гайтански - Вълка понеже поради търговски спор, заведен от юридическо лице "Форест Трол" ООД, което е различно от собственика на сградите, е с предмет: дължимо възнаграждение по договор за извършване на строително-монтажни работи от 03.01.2021 г.

Съдебното определение блокира изпълнението на три заповеди на главния архитект на Столична община, влезли в сила и подлежащи на изпълнение след окончателно решение на Върховния административен съд (ВАС).

Столична община обжалва определението на Окръжен съд - Перник, като към момента съдът не се е произнесъл по жалбата на СО. 

Машини и работници неуморно рушат незаконния хотел на Вълка

Машини и работници неуморно рушат незаконния хотел на Вълка

В акцията участва и фирмата на Румен Гайтански