Хората с ТЕЛК решения и карти за намаления за градския транспорт на София няма да бъдат глобявани, ако им се наложи да пътуват, а не са си заредили картите. За това контрольорите и екипите в метростанциите вече са получили указания и са уведомени да ги пропускат, без да ги глобяват.

Това увери в сутрешния блок на БНТ директорът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев. Припомняме, че Столична община въведе и други мерки, с които да подкрепи карантината - отменя се до 29 март синята и зелената зона, за да се намали ползването на градски транспорт, както и телефон за поръчка на стоки от първа необходимост на самотноживеещи хора.

"Хората могат да се чувстват спокойни в градския транспорт, но трябва да бъдем съвестни и стриктни в следващите дни и седмици", препоръча Дилчев.

Продължава дезинфекцията на превозните средства от градския транспорт всеки ден по два пъти, както и на метростанциите и на самите метровлакове.

Дилчев призова хората, които пътуват с автомобили да бъдат дисциплинирани, защото основният въпрос е как да останем вкъщи и да не пътуваме. Нека да помислим добре какво имаме да правим с центъра преди да излезем там с автомобила, апелира шефът на ЦГМ.

Има спад в ползването на градския транспорт, но от ЦГМ са готови с варианти за неговото оптимизиране. Днес градският транспорт се движи в обичайното разписание и предвид обстановката в столицата няма закъснения, допълни Димитър Дилчев.