Хотел отказа да приеме четирима италиански тенори заради страх от коронавирус, съобщи БНТ.

Случаят е от Благоевград, където тенорите, заедно с Врачанския симфоничен оркестър, ще изнесат концерт следващата седмица.

Теновите Федерико Серра, Федерико Паризи, Алесандро Дакриса и Джовани Мария Палмия са в България от началото на февруари и досега са имали концерти в десетина града заедно с Врачанската Филхармония. На 13 март ще пеят и в Благоевград.

Резервацията им за нощувка в четиризвезден хотел в града била отменена. Причината - заради истерията около коронавируса в хотела временно не настаняват гости от Италия и Китай.

Управителят на хотела обяснила, че не може да ги настанят, защото се съобразяват със заразата от коронавирус.

През последните седмици повечето гости, които пристигат в хотела, се интересуват дали тук са настанени хора от Италия или Китай.

Досега не се е налагало да се отменят резервации на други гости от Италия или Китай, тъй като през последните месеци подобни запитвания не е имало.

От няколко дни ръководството на хотела се опитва да закупи термометри, с които редовно да измерва температурата на персонала и на гостите. Термометри обаче трудно се намирали търговската мрежа.

Четиримата тенори все пак ще имат концерт в Благоевград, повечето билети вече са продадени.