Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин при проверка на товарен автомобил на ГКПП "Капитан Андреево", съобщава Агенция "Митници".

На 18.01.2023 г. на митническия пункт пристигнал влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, управляван от 39-годишен турски гражданин. Камионът бил селектиран за щателна митническа проверка.

При физическия контрол в арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина били открити 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Направеният полеви наркотест показал, че това е кокаин. Общото тегло на наркотикът е 6.476 кг. Стойността му се оценява на 777 120 лева.

В хода на проверката пред разследващ митнически инспектор шофьорът на камиона заявил, че е употребил наркотици. За случая митническите служители уведомили компетентните органи от КАТ към МВР. Водачът на товарната композиция бил тестван с техническо средство "Drug Test", чието показание дало положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Водачът на товарния автомобил Ф.С. е задържан за срок до 72 часа, като предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

По случая е образувано досъдебно производство.

Дрогиран шофьор опита да прекара над 1.2 кг кокаин през ГКПП "Капитан Андреево"

Дрогиран шофьор опита да прекара над 1.2 кг кокаин през ГКПП "Капитан Андреево"

Мъжът е направил опит да избяга при проверката