Ден след масовото поднасяне на венци и цветя пред т.нар. "Водна стена" на столичния площад "Гарибалди" кметът на София Йорданка Фандъкова поиска тя да бъде премахната, пише "24 часа".

Столичният кмет ще предложи на ректора на УАСГ водната стена да бъде поставена в сградата на Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Мотивът й е: "всеки бъдещ архитект и проектант да знае, че носи отговорност".

Съоръжението предизвика доста хумористични коментари не само в социалните мрежи. На вид изобразяваше надгробен паметник, конкуриращ по размери намиращия се там фин образ на патрона на площада - Джузепе Гарибалди.

Визията на водната стена бе оприличена на надгробна плоча и на котешка тоалетна.

"Водната стена" на пл. "Гарибалди" провокира хумора на столичани

"Водната стена" на пл. "Гарибалди" провокира хумора на столичани

Масово поставяне на цветя на Паметника на Незнайния Архитект

"Бях на място и видях за какво става дума. Категорично тази т. нар. водна стена не се вписва там, защото площадът е малък. Разпоредила съм водната стена да бъде премахната. Какъв е бил замисълът на проектанта - аз не мога да гадая", каза Фандъкова.

Столичният кмет изтъкна, че проектантите и архитектите носят отговорност за решенията, които предлагат. Те изпълняват и авторски надзор.

Проектантът е пожелал в сряда да се обоснове защо е предвидил водна стена там. "Аз нямам време да го чакам", категорична бе Фандъкова.

Барбалов уверява, че Столична община е взискателна към ремонтите

Барбалов уверява, че Столична община е взискателна към ремонтите

Не може да правим компромиси с качеството