"Проверките ще приключат и обектите ще бъдат готови, когато бъде свършена работата качествено. Не може да правим компромиси с качеството и с това, което всички софиянци искат да получат - един добър и приветлив център".

Това заяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов при инспектиране на ремонтните дейности на Зона 2 на столичния площад "Джузепе Гарибалди".

Ремонтът на "Гарибалди" не е приет, защото все още има неща за отстраняване по зоната. Забележките на общината са за фугите и за по-доброто поставяне на плочките. Забележки винаги може да има и всеки един от нас като гражданин, трябва да реагира на тях. Имаме надзор и експерти, с които се дават препоръки как да се подобри работата, отговори Барбалов на въпрос на news.bg.

Новите плочки пред "Св. Седмочисленици" вече остаряха

Новите плочки пред "Св. Седмочисленици" вече остаряха

#HUBAVOE

От Столична община имат забележки и по ремонта на градинката на Кристал, но са положени усилия част от забележките да бъдат коригирани. Все още не е ясно дали са коригирани грешките на градинката пред СУ "Свети Климент Охридски". Отстраняват се ремонтни неизправности в градинката около църквата "Свети Седмочисленици".

"Срокът не е най-важното, а най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено, за да може, когато работата бъде приета и заплатена, всички да бъдем спокойни, че сме си свършили добре работата", акцентира Барбалов.

Той припомни, че обектът за ремонтите е бил открит на 7 или 8 май 2018 г., а договорът е за 300 дни. Към настоящия момент по различни метеорологични причини има 86 дни признати от страна на надзора, докато строителят претендира за над 120 дни.

"Спаси София" предлага три алтернативи на "перките" по "Графа"

"Спаси София" предлага три алтернативи на "перките" по "Графа"

След поредния инцидент с пешеходец

Работата продължава, не трябва да ни претиснява срокът, а работата, за да може това да бъде едно място, където всички хора да ползват и да бъдат доволни от това, което виждат, категоричен е Барбалов.

По думите му работата е доста напреднала. "От днес строителят ще премахне загражденията, за да може хората да видят новата градска мебел", каза Барбалов.

Изградено е ново осветление, нови мебели, пейки, водна стена и ремонтът на площада до голяма степен е приключен, похвали се зам.-кметът.

Столична община е много взискателна, за да може всички да бъдем доволни от извършения ремонт, отбеляза Барбалов.

Фандъкова уверява, че е безкомпромисна за наранени дървета
Обновена

Фандъкова уверява, че е безкомпромисна за наранени дървета

До април продължава ремонтът на "Графа", увери столичният кмет