Новите плочки пред храма "Св. Седмочисленици" в столицата... вече остаряха.

Снимки в социалната мрежа "Фейсбук" показват състоянието на новите плочки. Георги Илиев публикува в профила си снимка, на която се вижда, че плочките са в окаяно състояние.

"Ремонтът е почти готов", пише той в поста си. Авторът не е забравил да добави и хаштаг: #HUBAVOE.

Коментарите под поста на потребителя са подигравателни.

"През деня неуморно изграждам, през нощта без пощада руша", както е рекъл поетът..."
Това пише Сирма Митева за вече остарелите плочки. 

"Еее, все нещо не ви харесва значи! Какво толкова, в синхрон с всички останали плочки в София е", пише от своя страна Петър Георгиев.

Други потребители пък директно призовават хората да не ходят по плочките, за да може да останат по-дълго време здрави - те не били направени за ходене, а за гледане.

За няколко часа публикацията на Илиев вече е споделяна около 50 пъти.

Отново разкопават около "Графа" в столицата

Отново разкопават около "Графа" в столицата

Посочват се две причини

News.bg провери на място състоянието на плочките. Резултатите от проверката бяха едностранни и напълно подкрепящи изразеното възмущение от Илиев в неговата публикация.

Плочките изглежда нямат фуги.

Очевидно е, че не са поставени качествено - плочките плуват, плават, плюят, плискат, пръскат, въпрос на жаргон.

Някои от плочките са счупени. Изглежда и подложката под тях не е много качествена. Шахтата пък е извадена от отвора.

"Но е хубаво", както казват софиянци.

Целта на плочките пред "Свети Седмочисленици" е да подчертаят храма

Целта на плочките пред "Свети Седмочисленици" е да подчертаят храма

Софиянци да изчакат докрай ремонта на площада, призова съавтор на проекта

Припомняме на нашите читатели драмата около плочките пред храма - една от многото драми покрай ремонта на култовата столична улица "Граф Игнатиев".

Преди ремонта на "Графа" градинката около храма беше любимо място на много столичани и гости на града. След това дойдоха загражденията, а след това и новата настилка - плочки, според мнозина, леко казано проява на липса на вкус.

Насмешките не закъсняха, недоволството също.

Хората започнаха масово да правят колажи на новите плочки и да им се подиграват. Подигравки имаше и по адрес на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

След това плочките бяха пренаредени.

Всички институции казваха едно - изчакайте ремонтът да свърши и да видите крайния резултат.
Плочките имали за цел да подчертаят храма.

Ето и резултатът:

Снимка 403516

Източник: news.bg

Отговорът на Столична община няма да закъснее.
Очаквайте го в news.bg.

Ще припомним накратко и другите скандали около ремонта на "Графа". 

Преди 3 дни стана ясно, че предстои централните части на улицата отново да бъдат разкопани заради поставянето на подземни контейнери. 
Впоследствие от Столична община опровергаха тази информация.

Преди това пък възникна проблем с тророарните плочки на самата улица. Оказа се, че те не са поставени качествено и имат "иновативната функция да пръскат крачолите на минувачите", както се изрази един от първоизточниците на информацията Иван Димитров в свой пост във "Фейсбук".

"Направо изпадам в шок, когато пътувам в дивите земи на Запада, където не само че няма кой да ти каже копеле, ами и плочките не пръскат. Важно е, че Общината е запазила българските ценности", написа потребителят.

Още в самото начало на ремонтните дейности пък граждани разпространиха снимки на бетонирани дървета по "Графа".

Първият по-сериозен проблем с ремонта на "Графа" беше свързан с поставянето на шумо- и звукоизолиращите подложки на трамвайните релси. Оказа се, че фирмата изпълнител "Джи Пи Груп", която също влезе сериозно в публичното пространство покрай други скандали, използва други подложки, които са различни и по-евтини от тези, предвидени в обществената поръчка. Имаше твърдения, че именно заради по-хубавите подложки фирмата е спечелила поръчката.
Всичко това предизвика силен обществен отзвук и стана повод за оставката на заместник-кмета по транспорта на Столична община Евгени Крусев, срещу когото прокуратурата разпореди проверка и повдигна обвинение за престъпление по служба - той нарушил служебните си задължения и променил условията на обществената поръчка.

Драма възникна и около поставянето на ограничителите, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси. Ограничителите, според софиянци, бяха прекалено големи.
Не закъсняха и сатиричните и иронични коментари. Многобройни колажи оприличиха ограничителите като акулови перки и други. Впоследствие и те бяха подменени с нови такива, но по-малки. Самата форма била избрана, за да не се сяда върху тях.

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил