На 2 май възстановяват движението в района на свлачището на АМ "Струма". Това съобщи за БНР инж. Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента трафикът по магистралата към София е отбит през Даскалово към Княжево.

Иваничков обясни, че се извършва оценка на състоянието на падналата стена, тъй като е било необходимо да се премахнат падналите излишни земни маси, за да се направи пълна оценка на фундирането на стената. Той посочи, че когато оценката на Института по пътища и мостове е готова, ще бъде показана на заинтересованите лица.

Иваничков отбеляза, че нормалните причини за падане на сегмент от стената са повишени напрежения в нея. Всичко ще бъде проверено и изяснено до няколко дни, увери той.

По негови думи за 48 часа са отстранени над 90% от земните маси. Очаква се до края на деня да се премахнат и авариралите парчета от подпорната стена. Иваничков заяви, че ще бъдат разгледани възможности за пускане на движението още на 2 май.

Припомняме, на фона на ограниченото движение в участъка се очаква близо един милион българи да тръгнат на път за празниците и трафикът да е изключително натоварен.

Продължава разчистването на АМ "Струма"

Продължава разчистването на АМ "Струма"

Остава затворено за движение платното в посока София от кръговото на Драгичево