Измама за карти за градския транспорт на примамлива цена от малко над 4 лева плъзна в Русе, съобщава БНТ.

Фалшивото предложение, което подвежда русенци е за 6-месечно неограничено пътуване в града и се разпространява в социалните мрежи.

Подвеждащата информация се появява в социалните мрежи късно вечерта на сряда срещу четвъртък. В продължение на няколко часа успява да развълнува хората и те не скриват интереса си от примамливата оферта. Други обаче приемат новината на шега. Трети пък бързо разкриват, че това е фалшива кампания за безплатни карти на градския транспорт.

Измама с фалшиви карти за градски транспорт в Стара Загора

Измама с фалшиви карти за градски транспорт в Стара Загора

Сайт тиражира новина, че чрез томбола ще се раздават безплатни абонаментни карти

Изпълнителният директор на общинския транспорт, Александър Георгиев посочи, че вчера до 22.00 часа са постъпили над 50 запитвания дали офертата е реална.

Той бе категоричен, че предложението за 6-месечна карта за цялата градска мрежа за цена от малко над 4 лева не може да бъде реална оферта при реална цена на тази карта от 288 лева.

Не са постъпвали сигнали на потърпевши от измамната схема.

"На абсолютно всеки един, който е подал такова запитване, сме отговорили да не се подвежда, че това е фалшива новина и няма такъв продукт на такава цена", подчерта Георгиев.

Той смята, че престъплението ще остане безнаказано. Авторите много често оставали анонимни.

"Ако започне официално разследване, по всяка вероятност ще се стигне, както в 99% от случаите, до там, че акаунтите и платените реклами са платени с откраднати кредитни карти, извършителите по всяка вероятност ще останат анонимни или извън юрисдикцията на нашите власти", посочи Георгиев.

От Метрополитен-София предупреждават за фалшива оферта за годишни карти за 4 лв.

От Метрополитен-София предупреждават за фалшива оферта за годишни карти за 4 лв.

Според дружеството измамата цели събиране на лични данни