Инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извърши проверки за незаконен риболов в акваторията на язовир "Жребчево". Служителите са открили и извадали от водата 4 броя мрежи тип "сетка" с обща дължина 200 метра.

В мрежите е била уловена близо 40 кг риба от вида патика, каракуда, сом и костур. Рибата е върната обратно в язовира. Мрежите са конфискувани.

При друга проверка на язовир "Жребчево", в местността "Ракетна площадка", общ. Гурково, е заловено лице, извършващо риболов с мрежен уред тип "сетка". Рибарят е заловен в момент на изваждане на мрежите от водата. Нарушителят е санкциониран.

Иззети са следните риболовни уреди - 1 брой мрежа с обща дължина 40 м; гумена лодка - 1 брой; гребла- 2 броя.

Служителите на ИАРА извършиха и проверка на язовир "Въча". Инспекторите забелязали мъж да извършва риболов в района на язовирната стена с харпун. Лицето не оказало съдействие на контролните органи, като успяло да укрие уреда, да отвърже от лодката и пусне уловената от него риба от вида европейски сом. На нарушителя са съставени 3 акта.

При проверка на язовир "Доспат" пък била открита хрилна мрежа с дължина 80 метра. Уловената в нея 2 броя сребриста каракуда е освободена и върната незабавно във водата. Немаркираният мрежен уред е иззет за унищожаване.

ИАРА тръгва на засилени проверки през отпускарския месец

ИАРА тръгва на засилени проверки през отпускарския месец

Заради очаквания голям брой на желаещи да практикуват любимото си хоби- риболов