Има реална опасност от падащи камъни на алеята в зелените площи на езерото в Панчарево, съобщи БНР, позовавайки се на слушателски сигнал. Той идва само ден след като бе прокламирано, че ще бъде изградена велоалея край езерото. Там имаше подобна алея, само асфалтът се бе изронил, припомнят стари софиянци.

5,3-километрова велоалея изграждат около Панчаревското езеро

5,3-километрова велоалея изграждат около Панчаревското езеро

Част от трасето е с екологична настилка

Новата-стара велоалея ще бъде от ресторант "Лебеда" до разклона на "Самоковско шосе". Трасето следва съществуващата пешеходна алея в зелените площи, като покрай езерото може да се стигне и до село Герман. Стойността на проекта е 1 900 000 лева. За тази сума не се предвижда укрепване и обезопасяване на горския терен.

Кметът на район Панчарево Димитър Сичанов заяви за общественото радио, че на следващ етап ще бъде предвидено и укрепване,  за да не падат камъни. Засега е укрепен само пътя. Районната администрация засега се е ангажирала с ежеседмично почистване на трасето.

"Това го предвиждаме във втори етап. Първият етап е това, което виждате в момента - изграждане на самото трасе, осветлението, укрепване на терена, укрепихме и моста, който е над река Искър. Този проект е от две години", допълни Сичанов.