Категорично заявявам, че сме свидетели на една абсолютна манипулация. Това заяви пред медиите във Варна бившия кмет Иван Портних по повод обявеното от Европейската прокуратура разследване за разхищение на европейски средства в проекта за варненското пристанище "Карантината". Макар и да не бе споменато директно името на бившия варненски кмет излиза от данните, предоставени от Европрокуратурата, на 11 октомври. Иван Портних до този момент реагира само с пост във фейсбук, а днес, три дни по-късно, е и първата му публична поява.

Според Портних това е "фалшива и преднамерено направена новина" и "една огромна лъжа".

На брифинга Портних показа и документи по осъществяването на европроектите за рибарските пристанища, които са във Варна и Балчик. Подчерта и че решението е взето от Общинския съвет при подписано тристранно споразумение с Областната управа и БАН, като следват и решения на десетки институции след това. Изрично Иван Портних подчерта, че решението е гласувано и от представителите на ПП-ДБ в общината.

Той протестира срещу публикуването на каквато и да е информацията, без тя да е проверена и без да се потърси другата гледна точка. Включително това се отнася и за информация и от "прословутата Европрокуратура", защото ако са го били попитали за тези лъжи, той е щял да отговоря. Също така според бившия кмет новината на европейската прокуратура излиза целенасочено в момента преди изборите и то най-вече за да се замаскира невъзможността да управлява настоящия кмет, който безвъзвратно вече е загубил 80 млн. лв.

Европрокуратурата обвини Иван Портних  за измама за над 3 млн. евро

Европрокуратурата обвини Иван Портних за измама за над 3 млн. евро

Той е обвинен заедно с още трима