Тактилните ивици, които трябва да ориентират хората с увредено зрение по улицата, завършват в стена.

"Не можем да си позволим да има подобни тактилни ивици, които могат да станат причина и за нараняване на човек с увредено зрение". Това коментира общинският съветник от "Политическа група 5" Симеон Славчев.

"Достъпността на ул. "Граф Игнатиев" след ремонта е под всякаква критика", коментира той сгрешените пътеки за незрящи след ремонта. 

Преди 2 дни кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че дефектите по ремонтираната централна столична улица "Граф Игнатиев" няма да се отстраняват, а само фирмата-изпълнител ще бъде глобена.

"Подобно грешка граничи с подигравка към хората в увреждания в столицата и е неприемливо ивиците да бъдат оставени така", категоричен е Славчев. Според него има опасност пътеките за незрящи да се окажат неизползваеми с т.нар. перки, които продължават да стоят на улицата.

До 1 млн. лева глоба грози строителя на "Графа" заради некачествения ремонт
Обновена

До 1 млн. лева глоба грози строителя на "Графа" заради некачествения ремонт

Санкция за забавяне обаче няма да има

През 2016 г. в столичния общински съвет бе приета "Декларация за достъпност". Според нея кметът, районните кметове, общинските съветници и цялата общинска администрация ще работят за осигуряването на архитектурна и транспортна достъпност за хората с увреждания.

Перките на Графа взимат още жертви

Перките на Графа взимат още жертви

Поредните петна кръв от абсурдните трамвайни ограничители. #HUBAVOE

Славчев предлага да бъде изработена карта на достъпните места за хората с увреждания в София. По този начин ще се даде възможност те да се ориентират кой е най-добрият маршрут за тях. Същевременно общинските съветници ще могат да планират много по-добре възможностите за разширяването на достъпните места и съединяването им в мрежа, докато покрият цялата територия на столицата, коментира общинският съветник.

Според Славчев некачественият ремонт на ул. "Граф Игнатиев" се превърна в естествения символ на некачественото управление на ГЕРБ в София.