Възрастен мъж е в неизвестност от неделя 08 юли 2018 г., пишат близките му в социалната мрежа Фейсбук.

"В неделя (08 юли) дядо ми се изгуби в района на Цариградско шосе (това са последните данни от камерите). Живеем в Цариградски комплекс. Обявен е за издирване в полицията, разлепили сме материали по спирки, подлези, но искаме да информираме повече хора", призовава за съпричастност внук на изгубилия се човек.

90-годишният изгубил се мъж е Тодор Николов. Той е с нормално телосложение, ходи свободно (без бастун, не накуцва), облечен е с тъмносиньо сако, синя риза, черен панталон и светлосив каскет (на снимката от охранителната камера се вижда).

Не страда от склероза и е в нормално състояние за възрастта си, но от шока е объркан. Контактен е и би говорил с Вас. В момента може да чувства неудобство, че се е изгубил и затова да не търси помощ за адреса. Носи лична карта в себе си, но няма мобилен телефон.

Единствените реални "стъпки" на дядо са Цариградски комплекс (Дружба 2) 6:50 часа - локалното на "Цариградско шосе" от страната на Интер Експо Център -7:39 часа - до хотел ATM 7:45 часа.

След това няма данни накъде е преминал - дали пресича и отива към The mall или Младост. От камерите на големия блок в "Дружба" и камерите на Очна клиника Vision не е засечен в периода до 10 часа, пише внучката.

Той не използва градски транспорт, защото си прави разходки до кварталните магазини, описват навиците на възрастния човек във фейсбук групата. Те не изключват по изключение дядото да се е качил на обществения транспорт, ако някой го е упътил.

В метрото задължително трябва някой да му помогне, за да купи билет, да го маркира и т.н. Той не го е ползвал самостоятелно. Ако е стигнал до Централна автогара ще търси Златоград или Пелово (сега град Искър), но за момента не е там, пишат близките.