64-годишна жена, болна от Алцхаймер, се издирва в Стара Загора и околността. МВР е публикувало информацията за жената, а на редакционния имейл на news.bg се получи и апел от близки, които организират и доброволческа акция по издирването й.

Жената е изчезнала на 3 ноември около 12 часа, когато напуснала дома си.

Тя се казва Милка Андонова и е обявена за национално издирване. Предполага се, че заради болестта си тя се е изгубила в района на селище Светлина, близо до гробищата в Стара Загора. Не е изключено и Милка да се намира в друго населено място.

Втори ден издирват болна от Алцхаймер жена в Стара Загора

Втори ден издирват болна от Алцхаймер жена в Стара Загора

За последно Милка Андонова е видяна в района на вилно селище "Светлина"

За нейното търсене е създадена и специална група във Фейсбук, в която се действията на доброволците. Групата се казва "Да намерим Милка".

Милка е висока около 160 см, слаба, с къса кестенява коса с бели краища. Тя има пъстри очи. Към момента, в който е изчезнала, тя е била облечена с връхна дреха в синьо, с черни и червени шарки, черно долнище на анцуг, черни обувки. Жената носи диоптрични очила с тънки метални рамки.

Милка е контактна, не говори, но не е агресивна и без усилие може да я задържите, докато дойде патрулна кола.

Близките на Милка призовават всички, които са я виждали да се обадят на телефон 112 или на нейните близки - 0896 612022 Станимира Бъчварова и 0888 466345 Марин Бъчваров.