За 10 години изградихме над 200 километра канализационна и водопроводна мрежа. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията й на ул."Беравица" и бул."Сливница" в ж.к."Люлин" 9, където е изградена нова ВиК мрежа, а в момента се полага асфалт.

Тя обясни, че в квартала са подменени общо 3 км канал и 3 км водопровод и в момента тече третият заключителен етап от ремонтните дейности.

Фандъкова посочи, че тази година със средства на Министерството на околната среда и водите Столичната община реализира четири проекта в четири различни района на столицата - "Люлин", "Триадица", "Кръстова вада" и старата част на "Овча купел" .

Паралелно с това продължава изграждането на канализация в ж.к. "Горубляне", "Модерно предградие" и "Бенковски".

До края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване, което да ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лева средства по ОП "Околна среда", съобщи още кметът. Тя увери, че общината прави всичко възможно да включи максимално много части на София, за да може да се възползва от европейските фондове.