Стотици литри вода се изливат всеки ден в пясъците на брега на река Марица, за да се поддържа стабилно налягането в тръбите на фонтана пред Водната палата, пише "Марица". Операцията продължава по няколко часа.

Между 13 и 15 часа във вторник ценната течност не спря да полива щедро пясъка на брега, видяха свидетели. И да потъва в нищото. Колко още е излято преди и след това, никой не знае. Само за час обаче на брега на реката се образува едно малко езерце.

Изливането на вода в пясъка се прави, за да не се спукат тръбите, захранващи фонтана. Чрез специално съоръжение се регулира налягането в тях, защото помпата на фонтана е много мощна.

Такова обяснение дадоха работниците от ОП "Паркове и градини", които не е задължително да разбират и от хидроинженерство.

Щета за гражданите нямало, защото водата идвала от помпа, забита край брега, а не от водоснабдителната мрежа. Защо обаче тази вода не се отвежда в системата за поддържане на зелените площи по велоалеята, а трябва да потъва в пясъците на нищото, се питат пловдивчани.