Двадесетина обитатели на циганската махала в пловдивското село Войводиново са започнали да се изнасят тази сутрин. Това съобщи директорът на пловдивската полиция Атанас Илков пред "24 часа".

След побоя над командоса Валентин Димов на 6 януари и протестите в селото, които започнаха на следващия ден, циганите бяха опразнили махалата.

Командос е с комоцио след забележка на пътя

Командос е с комоцио след забележка на пътя

Съседи на военния организират протест заради побой на пътя от 17- и 21-годишен ром

Припомняме, на 8 януари вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов посети селото. Той увери пребития командос, че няма да се допусне саморазправа за неговите близки от наплашените цигани.

Малко по-късно в социалната мрежа Фейсбук бившият командир на 61 Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков призова парашутистите да се съберат на 11 януари на площада в село Войводиново с барети и знамена на мълчалив протест.

Военният бе нападнат Йордановден и е с травми на главата и комоцио, направил забележка на двама млади на пътя в пловдивското село Войводиново. В понеделник състоянието на бития Валентин се влоши.

Наказания за биячите искат близките на жертвата във Войводиново

Наказания за биячите искат близките на жертвата във Войводиново

Всички големи партии купуват цигански гласове, обясни депутат от ВМРО

Припомняме, 33-годишният командос бе пребит първоначално от двама братя от махалата на 17 и на 21 години след като им направил забележка да не създават опасност на пътното платно. По свидетелски показания към тях се присъединили и още обитатели на ромската махала. На снощния протест местните жители на селото поискаха обвинението към двамата биячи да бъде "опит за убийство".

Ген. Димитър Шивиков призова за мълчалив протест на парашутисти във Войводиново

Ген. Димитър Шивиков призова за мълчалив протест на парашутисти във Войводиново

Участниците да носят знамена и барети

"Продължаваме засиленото полицейско присъствие във Войводиново. На 11 роми са връчени актове по Закона за гражданската регистрация и за личните документи", заяви шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Комисия от община Марица е описала 15 опасни постройки, които в най-скоро време ще бъдат съборени. Експертите, ангажирани с описа на незаконното строителство в махалата, продължават работата си.