Страхувам се за семейството. Това са хора с позиции и връзки.

Това каза Пламен Миланов, който е съсобственик в таксиметрова фирма, заедно със задържания от кръга на Братя Галеви Владимир Ангелов - Скъклето. Той бе арестуван вчера, когато в Националното следствие бе повикан и втория от Галевите.  

Миланов обясни, че е женен и има 4-ри деца, които живеят при него. В момента той ги изпраща до училището, както и ги взима от там. Пред БНР Той каза, че го е страх да ги пуска да излизат сами в града.

С обяснението, че е подписал декларация да не изнася факти по делото, Пламен Миланов отказа да отговори на въпроса дали му е натрапено съдружието в собствената му фирма и дали всеки месец е плащал рекет на хората на братя Галеви.

Според бившия кмет на Дупница Пламен Соколов хората в града с объркани от това, което се случва в последните дни.
„Хората са сащисани, малко е не вярват. Те са свикнали някой да се движи безнаказано по улиците. Предполагам, че хората ще се огледат, да се ослушат. Ако това от последните дни остане трайна тенденция, предполагам, че ще започнат до говорят", коментира настроенията в града Пламен Соколов.

„Проблемът на Дупница е, че в града има реална мафия. Мафия - такава, каквато сме чели в „Кръстникът. Мафия, която е симбиоза между субекти, натрупали страхотна икономическа сила, и вкарали свои хора в структурата - в административни и правораздавателни позиции", посочи още бившият кмет.

Председателят на Общинския съвет в Дупница Явор Тодоров не възнамерява да подава оставка.
Той отхвърли тезата, че трябва да се оттегли заради връзките на общината с Братя Галеви и обвиненията на прокуратурата към тях за рекет.

"Ние (общинският съвет) заставаме зад тях за всичко онова, което заедно сме направили за общината, за обществото", каза Тодоров.

По думите му всичко останало - което в момента се тиражира, е въпрос на съответните институции и инстанции, които ще се произнесат.
„Не заставаме зад тях за такива неща", посочи още той.