Ограничават движението на камионите над 12 т по натоварените пътища в петък. Ден по-рано се очаква да приключат всички ремонти по републиканските пътища и шофьорите да могат да карат спокойно за предстоящите Коледни празници.
Това съобщи пред БНТ инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтират АМ "Тракия" в посока София

Ремонтират АМ "Тракия" в посока София

Движението се осъществява само в изпреварващата лента

За улеснение на трафика на 22 декември, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Сред тях са път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП "Кулата", път I-5 Русе - Велико Търново, път I-8 ГКПП "Калотина" - София, път I-9 Варна - Бургас и др. По същите направления тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 27 декември, от 14 ч. до 20 ч.

За повишаване на пътната безопасност ще бъдат осигурени две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) през Владая. В последния почивен ден 27 декември от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Водачите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, да карат внимателно и със съобразена скорост, съветват от АПИ. Прогнозите на синоптиците за хубаво време по празниците не намаляват нашата готовност за поддържане на пътищата.

Ограничено е движението по АМ "Струма"
Обновена

Ограничено е движението по АМ "Струма"

Катастрофа е причината за ограничението

Около 3000 машини са в готовност за снегопочистване. Независимо, че не се очакват сериозни снеговалежи по високите части и усойните места, където има предпоставки за заледяване, настилките се обработват. Въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, каза още той.