Катастрофа на главния път София-Варна взе две жертви. Пътният инцидент е станал при разклона за село Кесарево. съобщава Нова телевизия.

Ударили са се два автомобила- единият таксиметров. На място са загинали двама братя - на 61 и на 68 години, които са се возили в таксито, което е било извънработно време. 

Другата кола е управлявана от 17-годишен тийнейджър, който навлязъл от крайна дясна в крайна лява лента и се ударил в таксито. Той е откаран в болница с два счупени крака. 

Участъкът временно е затворен за движение. Екипи на полицията отклоняват автомобилите през село Моравица. По случая е започнато досъдебно производство и все още се изясняват причините за инцидента. 

По-късно през деня колеги на един от загиналите братя излязоха на протест пред полицията във Велико Търново, като настояваха за по-строг контрол срещу неправоспособните водачи, предаде БНР.

Протестиращите настояват да се обърне внимание на малките населени места и най-вече на тези, които шофират без книжка. Част от таксиджийте посочват, че 17-годишното момче е част от група местни джигити и казват, че "знаят го със сигурност това момче, че на 17 години кара кола".

Очаква се утре сутрин прокуратурата да даде повече информация за разследването за катастрофата.

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Пострадал е и пътник в автомобила, който е транспортиран в болница.