Пешеходец е прегазен на АМ "Тракия" при 165-тия километър. Сигнал за инцидента е получен малко преди 6.30 часа тази сутрин.

Към при разклона за село Оризово на магистралата незабавно са насочени екипи на полицията и Спешна помощ, които са установили смъртта на пресичащия. На мястото на произшествието се извършва оглед, изясняват се всички факти и обстоятелства довели до тежкия инцидент.

Към 11 часа движението в двете посоки по магистралата бе възстановено.

Другото платно на магистралата е затворено за ремонт. Припомняме, че в началото на месеца започна ремонта на отсечката, известна от години с ограничената до 90 км. скорост заради неравностите, които се появиха малко след изграждането й. Именно в този участък в последните месеци стана множество тежки катастрофи с жертви.

Заради инцидента и ремонта движението по АМ "Тракия" при 165 км. временно ограничено и в двете посоки.

В понеделник започва ремонтът на „Тракия“ между Оризово и Стара Загора

В понеделник започва ремонтът на „Тракия“ между Оризово и Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи края на октомври, началото на ноември

Движението се осъществява по обходен маршрут за автомобили до 12 тона от пътен възел "Плодовитово" на АМ "Тракия"по път II-66 Чирпан-Поповица, по път I-8 Поповица - Пловдив до пътен възел "Пловдив - Изток" на АМ "Тракия" и обратно.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона се отбиват по обходен маршрут от пътен възел "Плодовитово" на АМ "Тракия" през Оризово към Белозем, след което се включват в АМ "Тракия" и обратно.

Екипи на "Пътна полиция" са на място и регулират трафика. Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.