Кметът на Белица Радослав Ревански забранява сватби и тържества за две седмици. Причината е, че никой не спазва абсолютно никакви мерки за предпазване от коронавирус. Ревански призна, че никой не носи маски, не се пази дистанция, не се използват дезинфектанти.

Една сватба събира 1000 души, а самият кмет заяви, че получава сигнали от присъстващи на такива тържества - виждат се прегръщащи се, целуващи се, което може и да е нормално, но в момента е опасно. Докладват му и за хора, които отиват на тържество, въпреки че са с ковид симптоми, но нито се лекуват, нито се тестват.

Кметът на Белица посочи, че дори и да има хора с нужда от болнично лечение, няма къде да бъдат приети, тъй като болницата в Разлог вече е със запълнен на 115% капацитет.

Самата Белица няма дори и здравен център. Припомняме, че преди месец именно от този регион бяха почиталите баща и син лекари. На 24 август издъхна д-р Муса Вакльов от село Краище, който отговаряше за няколко белишки села. 4 дни по-късно в реанимацията на "Пирогов" почина и синът му - кардиологът Емил Вакльов.