"Страхувам се за сигурността и живота си, също и на моето семейство. Виждам една добре координирана атака срещу мен и срещу сина ми. През последните дни получавам сигнали от познати и приятели да внимавам много, защото с мен и сина ми се готви разправа". Това обяви на пресконференция кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева.

По думите й нейното семейство било подложено на публични атаки и било замесвано в престъпления, които били клевети и лъжи.

Изявлението на Бояджиева е след извършената миналия четвъртък проверка в сградата на общинската администрация от служители на ДАНС и Главна дирекция "Национална полиция", след което от ДАНС отказаха подробности какво точно се проверява.

ДАНС проверява Община Тетевен

ДАНС проверява Община Тетевен

Не е ясно какъв е предметът на разследването

Ден по-късно служител на Общината бе задържан за притежание на наркотици, а от прокуратурата обявиха, че ще искат от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според Мадлена Бояджиева целта на проверката е била за сметосъбирането, сметоизвозването и поддържането на обществените места в общината. Инспектирани са и управлението и стопанисването на общинските гори. По думите й тя е предоставила на проверяващите изисканите документи, които вече са проверявани от други контролни институции, включително и от всички нива на прокуратурата.

"Нямам никакви притеснения относно работата на общинската администрация и моята работа като кмет", заяви Бояджиева.

Опасенията си за своята сигурност тя обоснова със "смущаваща координация между публикациите и проверката от 4 ноември".

"На мен и на сина ми вече се преписва участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Не изключвам спрямо мен и семейството ми да се предприемат някакви незаконосъобразни действия от страна на полицията и поръчителите, да ми бъдат подхвърлени предмети, дори наркотици, касаещи извършването на престъпление", обясни Бояджиева.

По думите на сина на Бояджиева - Христо Ничев, са му приписвани финансови престъпления, пране на пари. "Откровено съм обект на постоянна атака, която стартира още на предните парламентарни избори. Бях привикван няколко пъти в полицейските управления, във връзка със сигнали за престъпления, свързани с Изборния кодекс", обясни Ничев.