Коледните и новогодишните празници са сериозен източник на доходи на търговците на "Женския пазар" в столицата. Поради тази причина още отсега се внедряват нови методи за измама по многобройните сергии там. Често когато вървим срещу сергията, ще видим табелка с надпис банани по 1 лв., но от другата лицева страна с изненада ще се натъкнем на цифрата 1,99 лв., информира Money.bg.

Продължават да действат с пълна сила и старите трикове на недобросъвестните търговци. Цените се изписват с различен шрифт, за да може клиента да бъде максимално добре заблуден за действителната стойност на продукта. Така например единицата на лева е голяма, а допълнението и от 99 ст. се забелязва доста трудно.

Освен с надписите трябва да внимаваме и с това каква стока ни „пробутват." На много места на "Женския пазар" отпред на сергията се нареждат добре изглеждащите портокали, мандарини, банани, а в нашата торба слагат смачканите, които стоят в края на купчината, но са най-близко до продавача.

Особено внимателни трябва да бъдем, когато купуваме месо и други малотрайни продукти. Вчера в обект на „Женския пазар" в София са били открити 12 кг. колбаси без етикетировка и маркировка и с изтекъл срок на годност. Санкцията за нарушението е между 500 и 1 000 лв. Проверката била част от акцията на ветеринарни инспектори от Държавния ветеринарно-санитарен контрол.

По коледните и новогодишните празници обикновено търговците най-често се опитват да „пробутат" залежалата си стока и затова трябва да бъдем особено внимателни.