Жена от Бургас пострадала на излизане от болница. Жената била на профилактичен преглед в Транспортна болница в морския град, когато на излизане от сградата я блъска велосипедист.

Оказва се, че колоездачът се е движел по велоалеята, която минава точно пред болницата. Жената се оплакала на бургаския омбудсман Тодор Стамболиев, че след инцидента, колоездачът е избягал и не й е помогна.

От удара жената паднала на земята и изгубила съзнание. По спешност е приета в УМБАЛ- Бургас с мозъчно сътресение. В болницата жената се е лекувала три дни.

За да предпази от други подобни инциденти, жената веднага сигнализира обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев.

Блъснаха пешеходка в Бургас

Блъснаха пешеходка в Бургас

Жената пресичала пътното платно неправилно

"Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде гласност и не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще се увеличават."- пише до омбудсмана пострадалата жена. От своя страна той отговаря, че се е запознал с инциента.

"Когато се запознах със сигнала, отидох на място и видях, че наистина само на няколко метра от входа на Транспортна болница е велоалеята. Поради наличие на рампа за трудноподвижни лица до аптеката и поставени саксии за цветя, няма добра видимост. Все пак става въпрос за Централен вход на болница, а тя се посещава в по-голямата си част от лица със здравословен проблем и често със затруднено или забавено движение и реакции", обяснява Тодор Стамболиев.

Близки на убития в катастрофа колоездач протестират пред съда в Бургас

Близки на убития в катастрофа колоездач протестират пред съда в Бургас

Владимир Колев шофирал с 2,7 промила алкохол в кръвта

Той изтъква, че липсата на видимост е станала причината за случилия се инцидент. Стамболиев недоумява защо велоалеята минава точно пред входа на лечебното заведение.

По негово мнение са необходими мерки, за да се стопират подобни инциденти.

Омбудсманът на Бургас вече е изпратил писма до Началника на Отдел "Безопасност и организация на движението" към Община Бургас Иван Гюлев, както и до ръководството на Транспортна болница.

"Мисля, че е редно да бъдат взети мерки, или за ограничаване на движение на велосипедисти пред и в близост до входа на болницата или, като се вземат мерки за подобряване на видимостта на излизане от болницата. Най- удачно е, ако се вземат мерки и в двете посоки."- казва Тодор Стамболиев.