Протест пред съдебната палата в Бургас организират близките на загиналия в катастрофа в Приморско колоездач Евелин Дуков, съобщи БНР.

Припомняме, на 3 декември 2017 г. 33-годишният Евелин Дуков от Царево се движи с колелото си по пътя за Приморско. Светофарът на кръстовището на входа на града не работи извън туристическия сезон.
Шофьор с 2,7 промила алкохол в кръвта и над 10 присъди за кражби изпреварва друг автомобил. Колата остава да се движи в насрещното и блъска челно Дуков. Шофьорът е избягал от мястото на катастрофата, заловен е по-късно от полицията.

Отново протести по Черноморието заради войната на пътя

Отново протести по Черноморието заради войната на пътя

Хора от Царево и Приморско излязоха на пътя между двата морски града

Демонстрацията ще се проведе половин час преди началото на заседанието на Апелативния съд, където ще разгледат мярката за неотклонение на шофьора Владимир Колев.

Протестиращите настояват той да получи най-тежката присъда - доживотен затвор.

Нов протест в Благоевград заради загиналото момиче на пешеходна пътека
Обновена

Нов протест в Благоевград заради загиналото момиче на пешеходна пътека

Студенти и местни жители блокираха улицата, където стана трагичния инцидент

Това е третият протест на близките и приятелите на загиналия Евелин Дуков от Царево. Хората настояват за най-строга присъда, защото, според Емил Пейчев, шофьорът е: "тръгнал да убива, понеже е тръгнал с близо 3 промила алкохол, с над 100 километра в час в населено място. Просто е тръгнал да убива наред и жив късмет е, че е убил само един човек".