Скандал в управляващата коалиция в Пловдив между СДС и ВМРО избухна на днешната сесия на местния парламент, предаде радио Пловдив.

Причина за конфликта е отхвърлянето на предложение на ВМРО за осигуряване на финансови средства за построяване на многофункционална спортна зала.

Според лидера на вносителите Камен Шишманов по предлагания начин би се избегнало алтернативното предложение на кмета Иван Чомаков за публично-частно партньорство, което е с неясни критерии и създава условия за корупционни практики при избора на потенциален инвеститор.

Алтернативното предложение на кмета Чомаков, което не бе включено в дневния ред на заседанието, предвижда чрез публично-частно партньорство с британска фирма до стадион „Пловдив" да се изгради многофункционална спортна зала, а на общинския терен до колодрума британците да построят МОЛ.

Заместник-кметът Атанас Славов упрекна Шишманов в опит на групата да противопостави общинския съвет на администрацията и да дистанцира ВМРО от управлението. Шишманов заяви, че ще предложи на Политическият съвет на ВМРО да снеме политическото доверие от кмета Иван Чомаков, но не се ангажира еднолично с напускане на управляващата коалиция.

Според ледера на СДС Николай Караиванов в днешните дебати са прозвучали само различни мнения, които обаче не дават основания за опасения от разпад на коалицията в края на мандата.