Националният кризисен щаб изиска да бъдат направени проверки за състоянието на столичните паркове: Западен, Северен и Южен.
Искането е отправено до ДНСК, РИОС и РИОКОЗ.

По график продължава инспектирането на останалите столични райони, беше отчетено на днешното заседание на НКЩ.

По време на Великденските празници НКЩ ще поддържа дежурна оперативна група, която ще продължи да приема, обработва и подава информация за места и райони, където има проблеми с битови, строителни и едрогабаритни отпадъци.

Всички необходими дейности по сметосъбиране, сметоизвозване, миене, дезинфекция, ръчно метене и извозване на едрогабаритни отпадъци ще продължи, но по график за почивни и празнични дни, който ще бъде предварително утвърден.

Председателят на НКЩ Тодор Модев и неговия заместник Чавдар Георгиев ще бъдат на постоянно разположение при необходимост.

Последните данни към момента показват, че от нерегламентирани сметища са извозени 1318 куб.м. и са направени 108 курса.

Работата по ликвидирането на нерегламентираните сметища в селата Локорско и Житен, район „Нови Искър" ще продължи и утре.

По данни на НКЩ до момента при ръчното миене са покрити 785.5 дка. Извозената смет с натрупване е 2 043,5 тона, извозени едрогабаритни отпадъци 2 937 куб. м., ръчно изметени пространства около спирките на градския транспорт 7 815,9 дка., местата с обществена значимост 1 780,1 дка. и вътрешно-квартални пространства - 251, 9 дка.

Общото количество извозени битови отпадъци до ранните часове на 16 април е 1 656 тона
Депонираните количества в Депо Враждебна от началото на периода до 15 април са 3 847 куб. м. като са направени 493 курса.