ГКПП-Илинден е затворен за преминаване в двете посоки, съобщават от пресцентъра на МВР. Според предварителната информация граничният пункт ще бъде затворен от 10.00 до 17.00 часа за всички автомобили.

Пътуващите към ГКПП-Маказа да имат предвид, че на около 20 км във вътрешността на Гърция, по основния път към Комотини има блокада, която ще продължи до 22.00 часа. Движението можело да се осъществява по обходни маршрути.

Пропускателният режим на ГКПП-Маказа  се осъществява нормално.

Товарни автомобили не преминават през ГКПП-Кулата от 5.10 часа. През нощта пунктът е бил отворен за всички видове превозни средства.

Припомняме, че по-рано шефът на полицията в Серес бе гарантирал преминаването в двете посоки на товарни автомобили на ГКПП „Кулата” между 05.00 и 10.00 часа тази сутрин. Това обаче не е факт.

ГКПП-Илинден бе затворен за тировете около 22.00 часа снощи.

От полицията поясняват, че през останалите гранични пунктове с Гърция ограничения няма.

От Областната администрация в Благоевград съобщават, че опашката от тирове е над 10 километра. Поради тази причина областният управител Бисер Михайлов е заминал за пункта. Той поддържал постоянна връзка с транспортния министър Ивайло Московски и щял да търси незабавна среща със зам.-префекта на област Серес, за да разбере какви са намеренията на гръцките фермери.

По-рано Нова телевизия съобщи, че на „Кулата” от българска страна опашката от тирове е 8 км.

Оказва се, че в редиците на нашите превозвачи има разцепление. Едни срещу други са се изправили превозвачите, които вчера са пуснали движението и онези, които не искат да отстъпят.

За няколко часа снощи през „Кулата” е било спряно и преминаването на автобуси и леки коли. Контраблокадата на българските превозвачи е вдигната около 21.30 часа.

От родните транспортни фирми призовават за бойкот на гръцкия туризъм от страна на българите. Те се заричат да търсят компенсации до последно.