Резултатите във висока степен ме изненадаха, каза лидерът на БСП в Пловдив Захари Георгиев Георгиев, цитиран от Радио Пловдив.

"Очаквах балотаж, но животът не свършва с тези избори - нито моя като персонален състезател, нито на хората в Пловдив. Те ще имат управление, каквото си избраха сами", коментира лидерът на БСП в Пловдив и кандидат за кмет на града.

Той декларира, че ще продължи да помага на града, а идеите от предизборната програма на Коалиция за Пловдив ще бъдат отстоявани чрез съветниците в Общинския съвет.

Тепърва предстои да се анализират резултатите и кое е повлияло върху тях, но за себе си Захари Георгиев е категоричен, че ще подаде оставка като председател на БСП в Пловдив.

Народният представител обяви, че това ще бъде естествената реакция и за целия градски съвет в състав от 65 членове. По думите му преди старта на кампанията те колективно са решили при евентуална загуба да подадат оставки.

На базата на обработени 99.117% от протоколи на СИК в ОИК към 10:25 часа днес в Пловдив на първи тур печели канидатът на ГЕРБ - ВМРО Славчо Атанасов. За него за гласували 53.66% от избирателите.

Захари Георгив са подкрепили 18.65% от пловдивчани.