Пожарът край казанлъшкото село Кънчево е локализиран и до края на деня се очаква да бъде потушен.

Огънят пламна вчера в ранния следобед и се разпростря върху широка територия сухи треви и храсти, засегната беше широколистна и иглолистна гора - общо над триста декара площ, съобщава БНР.

Огънят бе спрян на 30-40 метра от вилната зона и в непосредствена близост до розовите градини край селото. Не бе допуснато и разрастване на огъня в посока подножието на Средна гора.

Заради труднодостъпния терен пожарните екипи се включиха с четири противопожарни с високо проходими машини и няколко автомобила на горското стопанство.
В гасенето на пожара се присъединиха и десетки доброволци от Кънчево.

Снощи положението бе овладяно, а днес до края на деня се очаква пожарът напълно да бъде ликвидиран.

Трети ден група пожарникари и доброволци продължава да работи и на пожара край село Синьо Камене, община Средец. Огънят е локализиран на два километра от населеното място.

Има дежурни екипи на пожарната и Държавното горско стопанство, които обхождат терена, за да не се допусне възобновяване на огъня. Около 60 души доброволци също са се включили в погасяването.

Пожарът възникна в близост до село Бистрец, но заради силния вятър пламъците се разпространиха към Синьо Камене и Гранитец. Изгорели са около 3 хиляди декара сухи треви и около 700-800 декара широколистна гора.