Пожар е избухнал днес следобед в района на казанлъшкото село Кънчево.

Пожарът е възникнал в сухи треви и храсти, но огънят е навлязъл в смесена гора. Районът е изключително труднодостъпен, съобщава БНР. 

Целият личен състав и специализирана техника на районната пожарна служба на Казанлък, както и един високо проходим автомобил от Стара Загора са изпратени на мястото.

Доброволци помагат с презареждане с вода. Екипите на пожарната се опитват да локализират и спрат разрастването на пожара, но засега не успяват заради трудния терен. Освен това и вятърът допълнително усложнява ситуацията. Няма опасност за населението.

Вертолет на ВВС гаси пожара в Харманлийско

Вертолет на ВВС гаси пожара в Харманлийско

Ми - 17 от състава на авиобаза Крумово...

Потушен е пожарът край харманлийските села Рогозиново, Коларово и Доситеево. Изгорели са 8 хиляди декара.

Пожарът е преминал през овощни дървета, лозови масиви и 500 декара горски фонд. На място работиха 15 екипа на пожарната, горски служители и доброволци от местното население.

Една от версиите за палежа е, че отново огънят е тръгнал от почистване на пасище със селскостопанска техника. При потушаването на пожара пострада и кметът на село Доситеево Митко Вълчев, който е и собственик на ливадата. Той е без опасност за живота и е приет за лечение в Клиниката по изгаряния - Пловдив. въпреки това е разпитан от разследващите. Продължават разпитите и на други свидетели.

Нов пожар в Странджа е в близост до 4 села от община Средец
Обновена

Нов пожар в Странджа е в близост до 4 села от община Средец

Отново пламна и в Хасковско

Овладян е пожарът, който обхвана площ от 3 хиляди декара в четири села на община Средец. От тях около 800 декара са широколистна гора.

Остава само едно огнище да бъде докрай потушено. Огнището се намира на около 2 километра от село Синьо Камене. Близо 80 доброволци продължават гасенето му ръчно, работата им е силно затруднена от вятъра.