Заради обилен снеговалеж и аварирали тирове беше затворена за движение и в двете посоки автомагистрала "Хемус".
Малко по-късно движението в едната посока - към Варна, бе възстановено.

По информация на очевидци над 200 са тировете, блокирали магистралата. Оформила се е плътна колона от автомобили, задръстила и трите ленти по посока София.

Сняг вали над много части от страната. Пътищата са мокри, на места заледени, а видимостта е намалена. От СБА предупреждават шофьорите да намалят скоростта и да включат светлините.

Дебелината на снежната покривка на прохода "Петрохан" е 10 см, а в Родопите - до 25 см. Проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена и Върбишкият проход са затворени.

Проходът на Републиката е отворен за моторни превозни средства в посока Велико Търново-Гурково.

Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през проходите Троян-Кърнаре, Превала, Рожен, както и по пътищата Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Ракитово-Цигов парк. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка, Превала, Петрохан.

В планините Рила и Пирин има повишена опасността от лавини.

Такава опасност няма в курортите Банско, Добринище, от утре ще бъде отворен и Боровец.

Условията за туризъм в планините са неблагоприятни, почти навсякъде по планините вали сняг, а над 1500 м е мъгливо, предупреждават от Планинската спасителна служба.

Пристанището във Варна е затворено, съобщи дежурният в Рейдовата кула. Причината е високата скорост на вятъра, достигаща около 10 метра в секунда. Портът е затворен само за празни кораби.