Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова призова премиерът Бойко Борисов да се намеси в работата на парламентарната група на ГЕРБ и да оттегли текстовете в законопроекта, с който се намалява изискването за професионален стаж на председател на КЕВР от 10 на 5 години.

Тя призова още президентът Румен Радев да наложи вето на текстовете.

Има ли фаворит за шеф на КЕВР, спорят депутатите

Има ли фаворит за шеф на КЕВР, спорят депутатите

Законотворците подхванаха Закона за енергетиката

Манолова днес бе в Сливен, където посети недоизградената пречиствателна станция за питейни води и поиска МРРБ да я довърши. Тя проведе и среща със симатизанти.

Манолова каза, че със законовите промени КЕВР ще бъде превърнат в структура на управляващата партия и тогава премиерът ще носи отговорност за действията му.

"Ако премиерът Борисов не се намеси в работата на неговите депутати и ако изберат наистина човек с петгодишен стаж, който те са си определили, заради който промениха закона, утре отговорността за всички решения на КЕВР ще бъде негова. Президентът може да развали тази уйдурма, като върне този текст".

КЕВР прие правила за борсовия пазар на ток

КЕВР прие правила за борсовия пазар на ток

Предстои обнародването им в "Държавен вестник"

Манолова бе Сливен за да представи програмата си от 19 мерки за 19 месеца за излизане от икономическата криза и връщане на хората на работа след Covid-19.