Мъж и жена загинаха в катастрофа, станала в района на момчилградското село Върхари, съобщиха от полицията в Кърджали. И двамата загинали са от ударената кола. Починали са 52-годишният водач и 45-годишна пътничка.

Лек автомобил "Мерцедес" с бургаска регистрация, управляван от 25-годишен младеж, навлязъл в насрещната лента за движение, вследствие на несъобразена скорост, и ударил челно друг автомобил.

Загиналият на пътя за Маказа е от най-известните гурбетчии в Кърджали, това е 52-годишният мъж, наричан Линдра, съобщи 24rodopi.com.

"Линдра е от първите кърджалийци, който отиде преди 15 години в Гърция и си намери работа. После уреди и много други. От най-уважаваните хора е в квартал "Боровец". 15 години работеше в Гърция и помагаше на близките си", заявиха близки.

Пенчо и съпругата му Дафина, които имат 4 деца (двама сина и две дъщери, които са семейни), се връщали от Комотини, където работили като селскостопански работници. 25-годишният бургазлия отивал в Гърция за уикенда.

Екипи на пожарните служби от Момчилград и Кърджали обезопасили мястото на произшествието и извадили затиснатия шофьор на лекия автомобил "Форд". Движението е било пренасочено по обходни маршрути.

Водачът, причинил катастрофата, е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.