Повдигнаха обвинение на мъж, насочил резачка срещу полицай и други жители на пловдивското село Куртово Конаре, предаде БТА, позовавайки се на Областната дирекция на МВР.

Случаят е от 8 юни, когато възниква спор между две групи, жители на селото, заради силна музика. На мястото се събрали около 30-40 човека и започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил обвиняемия Б.И.

На място пристигнали полицейски служители, които се опитали да потушат скандала, като през това време Б.И. се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора.

Полицаите наредили на Б.И. да спре резачката и да я остави на земята, но той не се подчинил, дори напротив. 26-годишният мъж все повече се приближавал към полицейските служител и останалите хора, все още с моторната резачка в ръце. Това принудило полицаите да стрелят два пъти във въздуха със стоп патрони.

След втория изстрел обвиняемият спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира, но бил задържан.

Той е привлечен като обвиняем за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието се отличава с изключителна дързост, включително съпротива срещу полицейски служител към Районно управление -гр. Стамболийски.

Тези действия се квалифицират като престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Пловдив. Действията по разследването продължават и към настоящия момент.

Мъж нападна с нож две жени в Плевенско

Мъж нападна с нож две жени в Плевенско

След нападението той се барикадира