Лекари и служители от многопрофилната областна болница във Враца излизат на протест. Тяхното недоволсто е породено от избора на новия изпълнителен директор на лечебното заведение, съобщава БиТиВи.

Около 250 души от персонала са подкрепили подписката срещу предстоящото му назначение. Те посочват, че ще подадат оставки, ако новия директор поеме поста.

Работещите в болницата са притеснени, че с назначаването на Янко Кочев се подготвя закриването на лечебното заведение. Те недоволстват и от строежа на частна клиника в непосредствена близост, която би дублирала функциите на болницата.

След среща с Борда на директорите на лечебното заведение, министърът на здравеопазването Христо Хинков обяви, че д-р Кети Ценова ще остане начело на МБАЛ "Христо Ботев" Враца до края на годината, съобщават от МЗ.

По думите му целта на министерството е да помогне за стабилизирането на болница. Той поясни, че Ценова е подала оставка и не е пожелала да я оттегли. Поради тази причина бе обявен конкурс и Янко Кочев бе единствен кандидат, поясни министър Хинков.

Като министър на здравеопазването и принципал на болницата, аз не мога да пренебрегна мнението на лекарите и медицинските специалисти, както и на обществото. Затова неговото назначение се отлага, добави той.

По-късно стана ясно, че служителите в Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца са оттеглили подписката си, в която заявяваха готовност да напуснат, ако новоизбраният чрез конкурс директор заеме поста си.

200 лекари от болницата във Враца плашат с оставки заради новия си шеф

200 лекари от болницата във Враца плашат с оставки заради новия си шеф

Той бил назначен след конкурс, в който бил единствен кандидат