След междусъседски спор Софийската районна прокуратура се самосезира. Поводът е станал репортаж на "Нова телевизия" от 24 април. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 

Семейна двойка от столичен квартал разказва как спор със съседите е прераснал в хвърляне на пиратки на метри от стаята, в която спи и 7-месечното бебе на двойката. 

Жената разказва, че всичко е започнало миналата седмица към 21:30 часа, когато съседското семейство - Бисерка и Станимир Караканкьови, е започнало да хвърля пиратки на терасата им, която се намира при спалнята, където обаче спи и 7-месечното бебе. То се е разплакало.

Съпругът и съпругата са излезли, видели са, че се хвърлят пиратки, но семейство Караканкьови са казали, че няма още 22:00 часа и могат да си правят каквото искат.

По думите на жената съпругът й е отишъл да се разбере със съседите "чисто човешки", за да не се налага да се вика полицията, но те му налители на бой и го изгонили.

От своя страна съпругът обясни, че част от скандалите стават, когато той не си е вкъщи. Вече веднъж полицията е идвала на проверка и той е обяснил, че съпругата му се страхува и имат и малко дете.

Но съседите са продължили с хулиганските прояви, като са блъскали по стената на имота на тормозеното семейство и са псували. Има и запис. 

Софийска районна прокуратура е образувала преписка по случая и е възложила проверка на Седмо РУ-СДВР. В хода й следва да бъдат снети сведения от всички лица, имащи отношение към случая.

Дядо заплаши с газов пистолет свой съсед в Стара Загора

Дядо заплаши с газов пистолет свой съсед в Стара Загора

Възрастният мъж е задържан