Схема за измама на земеделски производители е разкрита от "Икономическа полиция" в Пловдив. Задържана е 54-годишна кюстендилка. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура, съонщиха от МВР.

Работата на разследващите започнала по сигнал от земеделски производител от Пловдивско. Мъжът имал намерение да разшири дейността си и се възползвал от услугите на жената, която трябвало да му съдейства при кандидатстване за получаване на средства по европейската Програма за развитие на селските райони. "Консултантката" му поискала 6500 лева под различен предлог - за изготвяне на документи, внасяне на такси и депозити. Забавянето на отпускането на субсидиите тя оправдавала с административни проблеми. Накрая измамничката престанала да вдига телефона си и станала неоткриваема.

Оказало се, че по тази схема жената е въвлякла в заблуда още няколко земеделци от цялата страна. Към момента са събрани доказателства за 7 потърпевши, които е ощетила с общо 120 хиляди лева. Проверява се дали кюстендилката е свързана и с други подобни случаи.

С постановление на наблюдаващия прокурор 54-годишната жена е привлечена като обвиняема и задържана за срок до 72 часа.

Мъж завлече фирми със 770 000 лв. за изработка и поддръжка на платформи за онлайн търговия

Мъж завлече фирми със 770 000 лв. за изработка и поддръжка на платформи за онлайн търговия

Измамникът е с повдигнато обвинение, разследването продължава