На референдума в Стара Загора на 18 юни ще се гласува както на всички останали избори досега, съобщиха от община Стара Загора.

Въпросът от допитването е: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. "Хан Тервел", от запад - ул. "Ив. Вазов", от север - алеята към предприятие "Труд" и от юг - ул. "Христина Морфова"?

Започна строеж на нова кооперация в парк "Бедечка"
Обновена

Започна строеж на нова кооперация в парк "Бедечка"

Софиянци били манипулирани за протестите си срещу презастрояването на "Младост"

На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

Гласуването ще бъде в същите секции и същите правила, както обичайно гласуват гражданите, уверяват от общината.

Старозагорци ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината.

Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише "Информация", бул. "Цар Симеон Велики" № 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора - http://www.starazagora.bg/mesten-referendum, поясняват от общината.

Припомняме, до местното допитване се стигна след като бяха променяни плановете и на няколко пъти бяха унищожавани дървета, за да се разчисти терен за строеж.