Областният управител на Враца Малина Николова и експерти от междуведомствената комисия продължават проверките за незаконни отпадъци в областта на терени и площадки, за които има сигнали.

Проверка е извършена на обект, намиращ се ул. "Складова" 14, на която са складирани около 50 тона отпадъци - тонер касети и техни компоненти без ясен произход.

Теренът е отдаден на дружеството "Рецикла" ЕООД - София. По данни на РИОСВ - София то няма издаден регистрационен документ за временно съхранение на отпадъци.

Директорът на РИОСВ Враца инж. Христо Христов уточни, че по случая се води досъдебно производство и от управляваната от него институция са изискани всички необходими документи по случая със складираните отпадъци на нелицензираната площадка и без разрешението на РИОСВ - Враца.

Откриха опасни химикали в бивш военен завод във Враца

Откриха опасни химикали в бивш военен завод във Враца

При проверка на ДАНС и екоинспекцията

По време на съвместната проверка е изяснено, че голяма част от отпадъците са опаковани и представителят на фирмата, собственик на терена, гарантира спазването на срока за тяхното транспортиране до лицензирана площадка.

Експертите от Регионалната здравна инспекция във Враца ще окажат съдействие относно начина за третиране и почистване на асфалтовата площадка, след извозването на отпадъците, съгласно действащите нормативни актове.

По-рано днес МВР съобщи, че полицията е установила нерегламентирано транспортиране на отпадъци от Италия, които са разтоварени в Монтана.

Калин Каменов: Няма да допуснем изгаряне на пластмасови отпадъци във Враца

Калин Каменов: Няма да допуснем изгаряне на пластмасови отпадъци във Враца

Механично раздробяват тонер касетите