Междуведомствена работна група ще установява причината за недостига на вода в Кричим. Все още не е ясно защо водата не достига до някои части. Установено е, че водата не достига в сонджаните кладенци.

В момента всички абонати в Кричим имат водоподаване. Припомняме, наложи се вода в Кричим да бъде доставена с водоноски, след като от последните дни на миналата година над 20 домакинства останаха без вода.

Постигнато е относително равновесие на подаването на вода, но помпената система не работи на пълен капацитет. Ако това бъде направено помпите отново много бързо ще изчерпат водата в сондажните кладенци.

НЕК има ангажимент да подава в коритото на река Въча по 5 кубически метра в секунда, така че реката да запълва с достатъчен капацитет вододайните кладенци на града. Това се изпълнява като метеорологичната апаратура на БАН край града е отчела средно по 7 кубически метра в секунда в последните дни.

Днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на НЕК дойдоха на посещение в града, за да се запознаят със съоръженията на Напоителни системи.